Als je het ziet, dan zie je het!

Symbolisme in het occulte, en hoe werkt het ?

Waarom zou u daarvan moeten weten?

Symbolen zijn bouwstenen waar onze realiteit mee opgebouwd word. Je hoeft het niet te begrijpen om het op je onderbewustzijn te laten werken. Symbolen communiceren met je  en wanneer je het niet begrijpt kan het makkelijk tegen je gebruikt worden en je onderdrukken.

Onbewust weten mensen echt wel dat ze in een gevangenis leven, een slaaf zijn, en door een paar mensen met  macht (die ze niet hebben maar jij ze geeft) onder mind control staan. Je kan het ontkennen, en dat doen dus ook heel veel mensen, maar als je eerlijk bent wordt je gewoon gedomineerd door mannelijke machthebbers met een patent op geweld  die door mensen, die ook onder mind control staan, worden beschermd.

Symbolen zijn een  geheime taal, en weer zullen er mensen zijn die zeggen “ik geloof daar niet in” of dat is gewoon een slimme manier van marketing. Ze zeggen bv dat het niet belangrijk is of dat je er niets achter moet zoeken.

Dit zijn de mensen die denken dat het een politiek probleem is of een financieel probleem en als we maar een nieuwe regering krijgen dan komt het allemaal wel goed, Het is geen slavernij. Ze zullen het altijd ridiculiseren. Ze zullen zeggen het is niet belangrijk en het is gewoon een interpretatie van iets.

Dat is waar, een symbool heeft niet 1 betekenis, het kan meerdere betekenissen hebben. Symbolisme is een geheime taal, een vibratie, en zend een boodschap op een speciale frequentie.  Het stuurt een boodschap naar je onderbewustzijn. en wanneer je je daar niet van bewust bent wordt je steeds geraakt door die boodschap maar je hebt het niet door.  Het is een vorm van een taal achterstand hebben. Je staat gelijk  1-0 achter, het  is alsof je in een ander land woont en je bent de taal niet machtig..ze kunnen allerlei dingen bespreken en jij weet niet waar het over gaat.  Symbolen bestaan uit  archetypes.

 

Er zijn 5 basis archetypes er zijn er meer maar dit zijn de meest gebruikte. Een  archetype is een prototype dat model staat voor het originele model die je kan uitbreiden.De cirkel staat de perfecte vorm,oneindigheid enz. De vierkant staat voor rigide 90 graden hoeken basis bewustzijn. De driehoek staat voor balans en scherpte het mannelijke bewustzijn is ook een symbool hiervan. De ster voor spirit en soevereiniteit. Het kruis en symbool van macht en autoriteit.

Symbolisme helpt ons in het denken in correlaties. Correlatief denken is de samenhang zien en  het begrijpen van symbolen.Het zonnen symbolisme is een veel voorkomend symbool omdat het voor verschillende dingen staat. Het staat voor leven ,licht ,energie en vertrouwen.  Ze willen je een idee verkopen, iets dat ontbreekt iets waar je behoefte aan hebt.De zon het ultieme symbool voor leven Al deze symbolen moeten achetypisch een bron van energie voorstellen. Vertrouwen geven.

Je ziet het zonnen symbolisme ook in de architectuur terug. De astrotheologie symbolisme  met de 12 sterrenbeelden langs het denkbeeldige wiel.  In Astro theologie symboliseerd het kruis autoriteit,macht.  Astro theologie symbolisme word gebruikt in alle religies. De Islam gebruikt de maan en het jodendom de sterren en saturnus. De christenen gebruiken het kruis en het sterrenbeeld vissen. Dit omdat we in het tijdperk van de vissen zitten. Dat wil dus zeggen dat wanneer je naar het oosten kijkt en je zou achter de zon kunnen kijken dan zou je zien dat de sterren in het sterrenbeeld van de vissen staat. De mijter is in de vorm van een vis. Je ziet ook het kruis en het symbolisme is duidelijk te zien  op het plein in vaticaanstad.

 

De uil is ook een een veel gebruikt symbool in occulte kringen. Dat komt omdat de uil een roofdier is een vleesetende vogel en  kan goed zien in het donker. Hun prooi heeft dat zicht niet  daarom zien zichzelf als wijs en hun prooi bevind zich laag op de grond hebben een laag bewustzijn. Ze zien zichzelf als roofdieren.

Ja,  het is een echt een leuk clubje bij elkaar de occultisten en ik zou een pagina kunnen vullen met alle symbolen die ze gebruiken, maar er is genoeg over te vinden, dus doe je eigen onderzoek. In hun eigen verwrongen wereld hebben ze zichzelf wijsgemaakt dat, wanneer ze het ons vertellen hoe obscuur het ook is, ze hun eigen karma ontlopen want ja, ze hebben het vertelt. Wanneer wij geen nee zeggen of helemaal niks zeggen dan stemmen we toe.

 

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.