“NEE!”. Het verloren woord.

“NEE!”. Het verloren woord.

In het vorige stuk had ik het over occulte symbolen die verborgen zitten in ons dagelijks leven. Ik zal proberen hier wat dieper op in te gaan. Of we het nou willen of niet,of we het nou zien of niet, het is er en onbewust worden onze gedachtes een kant opgestuurd, dit om ons gevangen te houden in de patronen waarin we vastzitten maar ook omdat de manipulators denken dat ze zo hun eigen karma ontlopen. Ze hebben hebben het krankzinnige idee dat wanneer ze ons via allerlei obscure symbolen laten zien wat ze doen,  ze het ons vertelt hebben, en wij zijn gewoon te dom om het te begrijpen. Voordat ik daar iets meer over vertel wil iets vertellen over de verschillende tradities binnen het occulte  Ik zal over iedere traditie kort iets uitleggen.

Ik  zal beginnen met de kabbala. Het is een Hebreeuws systeem van de esoterische kennis van de Zelf en wordt door middel van symbolen gecommuniceerd.Het bekendste symbool is de boom van het leven. De emanaties/uitstralingen  zijn verbonden met 22 paden de menselijke mentale en emotionele karakteristieken verbind. De elfde emanatie DAATH word niet beschouwd als een emanatie maar meer als een plek waarvan de boom groeit. Corresponderend met de verborgen zelfkennis.De 3 stappen van het trivium.Deze leiden allemaal tot de kroon de hoogste vorm bewustzijn. De verschillende levels corresponderen met de chakra’s. Vaak zie je het pad dat afgelegd moet worden naar de hoogste vorm van bewustzijn weergegeven als een bliksemschicht, een pad van energie van een basis bewustzijn tot verlichting aan de top.

 

De vrijmetselaars is een oude esoterische traditie die om zelfkennis en moraliteit gaat. Ze zien zichzelf als bouwers van een betere geest  en ziel. Net als in het christelijke geloof is deze traditie vervuild geraakt door de geheime genootschappen die zich met hun ideologie identificeren maar in zijn zuiverste vorm is het een esoterische leer de over zelfkennis gaat en om een beter moreel mens te worden en een bouwer te zijn van een betere wereld. Maar doordat het bedekt is met spirituele en symbolische tekens word het vaak verkeerd begrepen.De 3 basisgradensysteem die moet worden doorlopen zijn leerling, gezel en meester om uiteindelijk de wederopstanding van moraliteit van de mens te verpersoonlijken, de legende van de meester bouwer Hiram Abiff.

Het symbool van deze traditie zoals hier afgebeeld betekend het vierkant die de passer maakt het basis bewustzijn en het kompas staat voor een hoger bewustzijn, compassie en ware intelligentie door de balans van echte liefde en zorg het generatieve principe waar we uiteindelijk onze realiteit mee creëren.

De wederopstanding  is een belangrijk thema binnen deze traditie. De meester bouwer, Hiram Abiff, is hierin een soort christus figuur die in een een kist ligt en deze staat voor het laagste bewustzijn. Spiritueel dood. Het doel is hem weer te laten opstaan door het bewustzijn te verhogen door middel van zelfkennis en het verschil weten tussen recht en onrecht en geleid worden door ons natuurrecht. In zijn puurste vorm gaat het over de leer van ons natuurrecht of/en karma.

Het schaakbord is ook een belangrijk symbool in deze traditie. Je ziet hem ook wel in andere tradities maar ik zal een korte beschrijving geven van het plaatje wat hier staat afgebeeld. Dit is dus de eerste graad traceerbord en de sleutel tot het mysterie. Dit traceerbord staat voor de tempel van Salomon. De linker pilaar staat voor het mannelijke aspect van het bewustzijn. De zon. De S op de pilaar staat voor Strenght en het gereedschap dat aan de voet van de pilaar ligt staat voor het level, de balans in onze actie. De rechter pilaar is het vrouwelijke aspect gesymboliseerd door de maan aan de top. De B staat voor Beauty. Het gereedschap betekend oprechtheid. De middelste pilaar staat wijsheid/wil een iconisch pilaar. Je ziet het alziende oog daarboven. Je ziet dat de ladder naar het oosten draait naar de zon, het ontwaken van het bewustzijn, de schaakbord vloer staat voor dat je nog niet begonnen bent. Je bent onwetend. Degene die hier op staan weten het verschil niet tussen goed en kwaad of recht en onrecht en dus belanden ze steeds in situaties waarin ze niet willen zijn. Ze kunnen bespeeld worden als schaakstukken op een schaakbord. De 2 blokken aan het eind van het traceerbord staan voor 2 verschillende vormen van leven een in een staat van ongepolijst en de ander is aan gewerkt. De ladder staat om van de vloer af zien te komen en de reis te ondernemen naar de zon (verlichting). De 3 ingewijden zijn de 3 stappen die genomen moeten worden naar verlichting. Leerling,gezel en meester. De ladder beweegt van het duister naar het licht en de sleutel staat voor onze liefde en zorg voor de  waarheid. zoals je ziet hangt het aan een ketting en is het aan jou of je hem weet te pakken of niet. Uiteindelijk is dat de weg naar verlichting volgens deze traditie.

Het teken van vrijmetselaars is ook een symbool dat vaak verkeerd word begrepen. Ik zal proberen dit te breken. Je kan er niet maar op een manier naar kijken. Er zitten meerdere aspecten aan.Er zijn 5 basis elementen , de 2 zinnen  het alziende oog met de zonnestralen de piramide van steen en de aarde.Het licht staat voor kennis en het in lijn zijn met natuurrecht en bewustzijn. Zoals we denken zo voelen we ons en zo is onze actie in de wereld. Onder toeziend oog van de bouwer van dit universum Het steen in de piramide staat voor rigide zijn niet flexibel het blokkeren van dingen.Dus waar bouw je mee? Met licht of met steen en blokkeer je het licht. Bouw je met licht dan bouw je met de waarheid bouw je met steen dan wil je dus barricades opwerpen voor mensen. De zinnen zijn Latijns en het betekend: He, she or it who favors our work en de onderste zin staat voor NWO. . Dus wat gebeurt er als er alleen met steen gebouwd word? Het licht word geblokt en het licht gaat uit wat uiteindelijk tot totale gevangenschap en slavernij zal leiden. We weten wat de de satanische globalisten van de NWO willen en dat is controle en de mensen onwetend houden en onze ziel gevangen houden dat is waar de piramide uiteindelijk voor staat. Of weten we we onze onwetendheid en kennis te gebruiken en kunnen we met licht bouwen. Dat zal leiden tot de waarheid,liefde en vrijheid.

De Tarot is meer dan waarzeggen alleen het is een deck van 78 kaarten die de waarheid bevatten van onszelf en het natuurrecht.Het bestaat uit 2 componenten de grote arcana en de kleine arcana. Ieder bestaande uit 22 kaarten die met het menselijke psyche en natuurrecht en de verschillende aspecten ervan dealt.De kleine arcana bevat 56 kaarten verdeeld over 4 kaartspellen.In de grote arcana is kaart nummer 10 het wiel van de tarot en word ook wel het wiel van de waarheid genoemd.Het woord tarot heeft verschillende betekenissen.

Zoals je ziet krijg je als je al die woorden in het zin stopt al de betekenis van de tarot. The Wheel Of Tarot Brings Order by Asking Us To Learn Natural Law.

De rozenkruisers is een christelijke esoterische traditie die symbolen gebruikt en gebaseerd is op mythische wijsbegeerte Christian Rozenkreuz die de reis van de ziel en zelfkennis op het pad van verlichting bracht. Het meest gebruikte symbool is de Rozen Kruis. Het kruis vertegenwoordigt de materialistische wereld en de armen vertegenwoordigen de 4 elementen.Aarde, Lucht Water en Vuur.De belangrijkste leer  van deze traditie is de gouden regel.Wat je niet wil dat U geschiet doe dat ook een niet.Wanneer 1 van ons lijd lijden we allemaal. Behandel iedereen zoals je zelf wenst behandeld te worden.

Theosofie is een esoterische leer en ze beschouwen zichzelf als de zoekers van de waarheid. Hoewel het een oude filosofie is werd het populair in de 19 de eeuw door de bekende occultist genaamd Helena Petrovna Blavatsky die vele boeken schreef. De mantra van deze leer is Er is geen religie hoger dan de waarheid. De belangrijkste pilaar in deze traditie is het geloof in een goddelijk licht dat iedereen met de juiste training en discipline kan bereiken. Ze geloven niet in een persoonlijke god maar dat de natuur god is. Zoals je ziet komt in al deze tradities het natuurrecht telkens terug.

Thelema is een systeem van magische praktijken en de bekendste grijze magiër is Aleister Crowley. In deze traditie is de vrije wil de belangrijkste pilaar en het pad naar vrijheid en verlichting.Liefde moet de basis zijn en in harmonie met een een hoger bewustzijn moet het leiden tot orde en moraliteit niet alleen in ons persoonlijk leven maar als samenleving in het geheel.

Tenslotte wil ik de cult van de donkere zon noemen. De satanische globalisten, de luciferianen,de setianen het maakt niet uit hoe je ze wilt noemen dit is de cult die op de hoogste functies zitten van alle instituties. Deze verachtelijke corrupte zielen staan aan het hoofd van alle religies, het bankierssysteem, de media, de farmaceutische industrie,het zijn de politieke kopstukken, zitten in de top van defensie en binnen de koninklijke families. Dit zijn de mensen die over ons beslissen en voor ons alles bepalen omdat we het toelaten. Dit zijn de geheime genootschappen en denktanks die voor god spelen,en weet je waarom?  Omdat ze een diepe kennis van de psyche van de mens hebben en precies weten hoe de natuurwetten werken dit in combinatie met verborgen wetenschap over hoe ons bewustzijn werkt kunnen ze u verblinden met hun kennis en met deze macht maken ze u tot slaaf. Ze hebben een gevangenis weten te bouwen die wanneer we niet ons bewustzijn leren te verhogen en de werking van de natuurwet leren kennen ons zal dwingen onder totale controle in deze politiestaat te leven. Of worden we op tijd wakker en zeggen we “NEE!”

 

 

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.